Nekaj časa
nazaj sem sinu pripravil pico, ki je bila tako dobra da jo je sin s
prijatelji naredil tudi za novoletno večerjo. Vsi
prijatelji so bili tako navdušeni, da sem se odločil, da recept
delim z vami.
SESTAVINE ZA TESTO
400 g pirina moka
Ščep
rjavi sladkor
Pol čajne žličke majarona
Pol čajne žličke bazilika
Pol čajne žličke origano
Čajna žlička sol
220 g mlačna voda
1 žlica olivnega olja
20 g svežega kvasa ali 6 g suhega kvasa
PRIPRAVA TESTA S SVEŽIM KVASOM
V posodo damo 220g mlačne vode. V
vodo nadrobimo kvas, dodamo ščep
sladkorja in pol žličke
pirine moke. Posodo postavimo za 20min v pečico ogreto na
50 stopinj.
Na kuhinjski
pult stresemo moko. V sredini naredimo luknjo in vanjo damo majaron, baziliko,
origano, sol in žlico olivnega olja. Vse skupaj premešamo in dodamo vodo s
kvasom. Vse skupaj premešamo v gladko testo. Gnetemo toliko časa da se vse
sestavine sprimejo testo pa rata gladko in nelepljivo. Če se testo
lepi lahko dodamo se do 2 veliki žlici moke.
Testo damo v
posodo in ga pustimo vzhajati cca pol ure na 50 stopinj. Lahko stoji tudi na
sobni temperaturi ampak potrebuje dalj časa za
vzhajanje.
Če delamo s
suhim kvasom ga zmešamo z moko, postopek pa ostane enak.
PRIPRAVA PARADIŽNIKOVE OMAKE
7 vloženi suhi paradižnik
1 žlica olja iz paradižnikov
2 žlica olivno olje
2 žlici voda
1 čajna žlica
paradižnikov ekstrakt
5 listov sveža bazilika ali čajna žlica
suha bazilika
4 vejice svež origano ali pol čajne žlice
suhi origano
½ čajna žlica sol
½ čajna žlica
poper
½ feferona ali ščep čilija
Vse skupaj zmiksamo. Če je tekstura
pregosta dodamo še vodo.
PRIPRAVA PICE
8 kosov pršuta
2 mozzarelli
Suha bazilika
Suha origano
rukola
Ko je testo
vzhajano ga vzamemo iz posode in položimo na pekač ki ga prej
namažemo z olivnim oljem. Testo razpotegnemo po pekaću in naredimo
robček
okoli. Nato premažemo z paradižnikovo omako. Nato
dodamo pršut nato mozzarello in olive. Po
vrhu potresemo še suhi origano in baziliko.
Pečemo 13min na
250 stopinj.
Ko je pica pečena lahko
dodamo rukolo ali katero drugo vrsto solate.
Ps namesto pršuta lahko uporabimo tudi šunko ali
katerokoli drugo salamo. Prav tako namesto mozzarelle uporabimo drugi sir.
Dober tek :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar