nedelja, 29. december 2013

LEŠNIKOVE ZVEZDICE


Pozdravljeni;)

Torej.. boži
čnih piškotov skoraj ni več zato sem se odločil, da spečem nove in seveda preizkusim nov recept.

Po mnenju mojih tamalih so to res najbolši do sedaj in mislim da bom moral jutri zopet speči nove saj zelo hitro zmanjkujejo ;) 


RECEPT  ZA 60 PIŠKOTOV
Čas priprave testa : 30 min
Čas pečenja in dokončna priprava : 90 min

SESTAVINE
350g pirina moka
6 g pecilni prašek
2 g sol / ščep
100 g mleti lešniki
30 g mletih semen ( chia + laneno seme)
1 vanili sladkor
1 žlica vanilijev koncentrat
3 g cimet
1 g ingver
1 g muškatni orešček
70 g rjavi sladkor
10 g stevia v prahu
200 g margarina (lahko z okusom masla)
1 jajce
2 žlica ruma
1 naribana lupina limone ali limete

Vse suhe sestavine premešamo v posodi. Nato naredimo v sredini luknjo v katero dodamo mokre sestavine in na košče narezano margarino. Vse skupaj gnetemo dokler se sestavine ne sprimejo skupaj v testo. Testo postavimo v hladilnik za pol ure.


Ko je testo ohlajeno ga razdelimo na štiri dele. Vsak del posebej razvaljamo med dvema peki papirjema, zato da se testo ne prime na kuhinjski pult. Debelina razvaljenega testa naj bo do 3mm.  Z modelčki v obliki zvezdic (lahko uporabimo tudi katero drugo obliko) izrežemo za vsak piškot dva dela. Da vse skupaj lažje izrežemo pomočimo spodnji del modela v moko.




 V enem delu izrežemo tudi luknjice. Tako moramo paziti da imamo polovico delov z luknjicami in polovico brez. Najlažje je, da ko izrežemo oblike testo okoli oblik odstranimo in oblike skupaj s peki papirjem preložimo na pekač in damo v pečico.





Piškote pečemo na 195 stopinj 8 minut.

Med tem ko se prvi piškoti pečejo zopet razvaljamo testo in ponovimo postopek dokler nam testa ne zmanjka.


Ko so vsi piškoti pečeni na peki papir najprej postavimo tiste z luknjicami drug zraven drugega in jih potresemo z sladkorjem v prahu.  Medtem segrejemo marelično marmelado do tekočega stanja. Z čopičem za kuhanje marmelado namažemo na polni piškot in nanj damo tistega z luknjicami. Postopek ponavljamo dokler nimamo namazanih vseh piškotov. 





Ni komentarjev:

Objavite komentar