Pozdravljeni;)
Torej.. božičnih piškotov skoraj ni več zato sem se odločil, da spečem nove in seveda preizkusim nov recept.
Po mnenju mojih tamalih so to res najbolši do sedaj in
mislim da bom moral jutri zopet speči nove saj
zelo hitro zmanjkujejo ;)
RECEPT ZA
60 PIŠKOTOV
Čas priprave
testa : 30 min
Čas pečenja in dokončna priprava :
90 min
SESTAVINE
350g pirina moka
6 g pecilni prašek
2 g sol / ščep
100 g mleti lešniki
30 g mletih semen ( chia + laneno seme)
1 vanili sladkor
1 žlica vanilijev koncentrat
3 g cimet
1 g ingver
1 g muškatni orešček
70 g rjavi sladkor
10 g stevia v prahu
200 g margarina (lahko z okusom masla)
1 jajce
2 žlica ruma
1 naribana
lupina limone ali limete
Vse suhe
sestavine premešamo v posodi. Nato naredimo v sredini luknjo v katero dodamo
mokre sestavine in na košče
narezano margarino. Vse skupaj gnetemo dokler se sestavine ne sprimejo skupaj v
testo. Testo postavimo v hladilnik za pol ure.
Ko je testo
ohlajeno ga razdelimo na štiri dele. Vsak del posebej razvaljamo med dvema peki
papirjema, zato da se testo ne prime na kuhinjski pult. Debelina razvaljenega
testa naj bo do 3mm. Z
modelčki v obliki
zvezdic (lahko uporabimo tudi katero drugo obliko) izrežemo za vsak piškot dva
dela. Da vse skupaj lažje izrežemo pomočimo spodnji
del modela v moko.
V enem delu izrežemo tudi luknjice. Tako moramo
paziti da imamo polovico delov z luknjicami in polovico brez. Najlažje je, da
ko izrežemo oblike testo okoli oblik odstranimo in oblike skupaj s peki
papirjem preložimo na pekač in damo v pečico.
Piškote pečemo na 195
stopinj 8 minut.
Med tem ko se
prvi piškoti pečejo
zopet razvaljamo testo in ponovimo postopek dokler nam testa ne zmanjka.
Ko so vsi
piškoti pečeni na
peki papir najprej postavimo tiste z luknjicami drug zraven drugega in jih potresemo
z sladkorjem v prahu. Medtem
segrejemo marelično
marmelado do tekočega
stanja. Z čopičem za kuhanje
marmelado namažemo na polni piškot in nanj damo tistega z luknjicami. Postopek
ponavljamo dokler nimamo namazanih vseh piškotov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar