recept za 5-6 oseb
čas priprave : 45 min
čas pečenja : 30 min
SESTAVINE
140 g makaronov
250 g tortelinov s špinačo (lahko uporabimo samo eno vrsto testenin)
200 g puranjega in govejega mesa (lahko se uporabi samo ena vrsta mesa)
1 konzerva šampinjoni v slanici
250 g lahka mozzarella
1 ščep soli
mešanica začimb Vegeta
1 majhna čebula
5 strokov česna
1 žlica olivnega olja
20 g parmezana
1 čajna žlicka rožmarin
1 čajna žlicka žajbelj
1 čajna žlicka šatraj
šcep popra
2 zrni močne paprike ali 3 semena čilija
* lahko se doda tudi 1 žlička pesto genovese
čas priprave : 45 min
čas pečenja : 30 min
SESTAVINE
140 g makaronov
250 g tortelinov s špinačo (lahko uporabimo samo eno vrsto testenin)
200 g puranjega in govejega mesa (lahko se uporabi samo ena vrsta mesa)
1 konzerva šampinjoni v slanici
250 g lahka mozzarella
1 ščep soli
mešanica začimb Vegeta
1 majhna čebula
5 strokov česna
1 žlica olivnega olja
20 g parmezana
1 čajna žlicka rožmarin
1 čajna žlicka žajbelj
1 čajna žlicka šatraj
šcep popra
2 zrni močne paprike ali 3 semena čilija
* lahko se doda tudi 1 žlička pesto genovese
Meso narezano na manjše koščke na kratko prepražimo na olivnem olju kamor smo dodali par
zrn čilija. Ko postane meso zlato rjave barve dodamo timijan,
poper, rožmarin in žajbelj, drobno narezano čebulo in narezane šampinjone. Premešamo, dodamo maslo
in zacinimo z šatrajem, peteršiljem, muškatnim oreščkom, vegeto, ingverjem, balzamičnim kisom in česnom. Premešamo in pustimo še dobro minuto ter odstavimo z
ognja. Lahko dosolimo (po okusu), namesto vegete.
Vzporedno skuhamo makarone v vreli
vodi (cca 10min). Ko so skuhani odlijemo vodo in dodamo mešanico z mesom in
premešamo.
Pekač namažemo z maslom in droptinami in dodamo polovico makaronov.
Na prvo plast dodamo na koščke narezano polovico mozzarelle ter čez naribamo parmezzan in polijemo s polovico bele omake. Nato
dodamo drugo plast makarovnov in ponovimo postopek z mozzarello. Zalijemo z
preostalo belo omako in naribamo gor parmezan.
Vse skupaj damo v pečico in pečemo 20min na 185 stopinj in 10 min na
200 stopinj, dokler ne dobi zaltorjave barve.
BElA OMAKA/bešamel
1 žlica masla
1 žlica olja
1 žlica pirine moke
ščep muškatnega oreščka
2 žlički tartufov
3 dcl mleka
1 dcl vode
1 žlica masla
1 žlica olja
1 žlica pirine moke
ščep muškatnega oreščka
2 žlički tartufov
3 dcl mleka
1 dcl vode
Segrejemo do tekočega olje + maslo, nato odstavimo in dodamo moko trt pomešamo
in prepražimo ter dodamo dve žlički tartufov (10 – 15 sekund). Nato
odstavimo in dodamo mleko ter mešamo sproti. Nato dodamo sčep soli in muškatnega orešcka. Nato damo nazaj na ogenj in z
metlico mešamo dokler ne dobimo goste tekočine. Mešamo dokler ne zavre, dodamo vodo in še enkrat
premešamo in odstavimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar