ponedeljek, 7. april 2014

TUNINI POLPETI

Torej, poletje se bliža ;) Spet sem malo eksperimentiral in pripravil tunine polpete z bučkami. Okus je enostavno božanski. Slikic pa žal ni ker sem jih prehitro pojedel ;) Iz spodnjih sestavin dobimo 6 polpetov, torej za dve osebi.

Polpeti so dobri tudi mrzli ampak seveda so tisti direktno iz pečice najboljši ;)

SESTAVINE
1 velika tuna v slanici
1 srednje velika bucka
4 zlice olupljenih ovsenih kosmicev
1 jajce
1/3 cebule
1 cesen
kos prsuta
1 kumara
2 zlici drobtin
1 čajna žlička balzamičnega kisa

ZACIMBE
peteršilj,timijan,bazilika,rožmarin, poper, muškatni orešček (malo). Vse skupaj cca 1,5 čajne žličke.

POTEK
Na zlicki olivnega olja preprazimo cebulo,česen in na drobne koščke narezani pršut. Vse skupaj damo v večjo skledo. Dodamo tuno in poprej naribano bučko ( pazimo da je res dobro ožeta, drugače bo zmes premokra). Nato dodamo se začimbe in na koščke narezano kislo kumarico ter premešamo. Nazadnje dodamo jajce in drobtine po občutku, da popijejo vlago /do max 2 žlici).

Iz mase oblikujemo polpete, ki jih v pekaču, na peki papirju pečemo 25 min na 190 stopinj. Preden jih postavimo v pečico jih premažemo z olivnim oljem in posujemo z drobtinami (malo).

Nasvet:bučke naribamo prej in posolimo da spustijo vodo. To vodo odlijemo, vseeno pa jih dodatno posušimo se s kuhinjsko krpo.


Pa dober tek ;) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar