Torej, poletje se bliža ;) Spet sem malo
eksperimentiral in pripravil tunine polpete z bučkami. Okus je
enostavno božanski.
Slikic pa žal ni
ker sem jih prehitro pojedel ;) Iz spodnjih sestavin dobimo 6 polpetov, torej
za dve osebi.
Polpeti so dobri tudi mrzli ampak seveda so tisti
direktno iz pečice
najboljši ;)
SESTAVINE
1 velika tuna v slanici
1 srednje velika bucka
4 zlice olupljenih ovsenih kosmicev
1 jajce
1/3 cebule
1 cesen
kos prsuta
1 kumara
2 zlici drobtin
1 čajna žlička balzamičnega kisa
ZACIMBE
peteršilj,timijan,bazilika,rožmarin, poper, muškatni
orešček
(malo). Vse skupaj cca 1,5 čajne žličke.
POTEK
Na zlicki olivnega olja preprazimo cebulo,česen in na
drobne koščke
narezani pršut. Vse
skupaj damo v večjo
skledo. Dodamo tuno in poprej naribano bučko ( pazimo da
je res dobro ožeta,
drugače bo
zmes premokra). Nato dodamo se začimbe in na koščke narezano
kislo kumarico ter premešamo.
Nazadnje dodamo jajce in drobtine po občutku, da
popijejo vlago /do max 2 žlici).
Iz mase oblikujemo polpete, ki jih v pekaču, na peki
papirju pečemo 25
min na 190 stopinj. Preden jih postavimo v pečico jih premažemo z olivnim
oljem in posujemo z drobtinami (malo).
Nasvet:bučke naribamo
prej in posolimo da spustijo vodo. To vodo odlijemo, vseeno pa jih dodatno
posušimo se s kuhinjsko krpo.
Pa dober tek ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar